Tipy

Před / po: Vytvořte úložný prostor v malém studiu

Před / po: Vytvořte úložný prostor v malém studiu


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Francouzský architekt Cyril Rheims je známý svým know-how v uspořádání malých prostorů. Její platformy, modulární úložiště a ultra minimalistické skříňky se již osvědčily u mnoha jednotlivců. Úspora místa, která je jednou z hlavních výzev naší dekády, musí nyní vlastníci studií a malých bytů uchýlit se k mnoha trikům, aby uklidili své osobní věci, aniž by zasahovali do životního prostoru. Z tohoto hlediska Nicolas, mladý městský obyvatel, vyzval Cyrila Rheimse k renovaci svého pařížského studia. Vysvětlení na obrázcích.

Využití zemního povrchu


před : Když Nicolas získá tento 24m2 umístěný v přízemí, rozložení prostoru není podle jeho vkusu: malé studio postrádá světlo, ale také funkčnost. Kromě těchto dvou hlavních nedostatků je třeba zcela přehodnotit i další aspekty: styl bytu, zcela chybějící, protože ubytování je zakoupeno „ve vlastní šťávě“, a nedostatek úložného prostoru. Nicolas chce na hranici mezi hotelovým pokojem a klasickým bytem obývací prostor, kde lze každý objekt diskrétně uložit. Vyzval proto architekta Cyrila Rheimse, aby reorganizoval své studio a přinesl mu současný dotek, který mu chyběl.
po : Když Cyril Rheims překresluje plány bydlení, jeho cílem je co nejlépe využít podlahovou plochu, aby v obytném prostoru získal cenné čtvereční metry. Stejně jako japonské lofty proto eliminuje veškeré skladování na stěnách tím, že je přesune na podlahu. Klíč k této sáňkařské ruce? Chytrá platforma, pod níž skrývají četné skříně různých velikostí. Už žádné ozdůbky, udělejte prostor pro minimalismus! Všechny stěny jsou záměrně holé, s výjimkou dvou nástěnných svítidel vybavených stmívači. Co se týče nábytku, je to zcela představeno ateliérem Cyril Rheimse, který jej považuje za neoddělitelný blok: platforma tak funguje jako podlaha, úložný hrudník, ale také jako místo k sezení u stolu umístěného u stolu na úpatí postele. Tváří v tvář této obrovské platformě stojí kuchyň, jednoduchá, ale velmi funkční. Cyril Rheims si představoval dlouhou pracovní plochu, pod níž si Nicolas může díky četným úložným skříňkám posunout ledničku, myčku nádobí, pračku a kuchyňské náčiní. Z hlediska barev se architekt rozhodl pro paletu bílků smíchanou se dřevem. Ta přináší útulný nádech této ultra minimalistické dekorace, aniž by narušovala současného ducha místa.

Design a minimalistická koupelna


před : Většina malých městských domů navržených v minulém století má nepravidelné a nepředvídatelné prostory. To je případ Nicolasova studia, ve kterém je koupelna odsunuta do malého úhlu, což je jakási chodba končící na malé ploše několika metrů čtverečních. Výzva je obrovská pro Cyrila Rheimse, který se musí vypořádat s tímto nekonvenčním formátem!
po : Po zvážení kladů a záporů se architekt konečně rozhodl pro velkou zděnou sprchu, která je zavěšenou toaletou. Úložný prostor a umyvadlo se konečně odehrávají ve zbývajícím prostoru podél zdi. S cílem ušetřit místo se Cyril Rheims rozhodne mít kus nábytku na míru, který dokonale odpovídá neobvyklým tvarům místnosti, aniž by bránil oběhu. Všechny prvky jsou černé, kromě umyvadla, které posilují osobnost této mini koupelny. Pro kompenzaci nedostatku vnějšího světla jsou svítidla vybavena stmívači nastavitelnými podle přání majitele. Více informací na webových stránkách Cyril Rheims



Komentáře:

  1. Falken

    Úplně sdílím váš názor. Zdá se mi, že je to velmi dobrý nápad. Úplně s tebou souhlasím.

  2. Antonio

    Myslím, že se mýlíš. Dokážu bránit své postavení. Zašlete mi e -mail v PM, budeme si promluvit.



Napište zprávu