Užitečný

Před / Po: Pozastavená ložnice v ateliéru 28 m2

Před / Po: Pozastavená ložnice v ateliéru 28 m2



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Milujeme tuto závěsnou místnost, skutečný kokon s moderními liniemi, které si představil architekt Cyril Rheims. V tomto ateliéru o ploše 28 m2 se pařížský dekoratér odvážil vsadit na integraci levitující kostky, aby se tam majitel cítil jako v hnízdě. Jeho vůle byla jasná, posazený spánek ... zatímco zůstal ve spojení se zbytkem bytu! Odhalujeme vám dnes v zákulisí atypického projektu realizovaného mistrovou rukou.

Cocooning room


před : Když architekt Cyril Rheims poprvé objeví tento 28 m2 byt, musí být vše zkontrolováno na ozdobné straně: obývací pokoj byl ponechán ve vlastní šťávě a má opotřebované parketové podlahy, nevzhledný krb a štípanou barvu. Majitel objektu, mladý student, chce spací místnost oddělenou od obývacího pokoje. Jeho povrch je dostatečně velký, aby pojal obývací pokoj, kuchyň a ložnici. Cyril Rheims začíná zkoumat různé možnosti rozvoje. Když mladá žena vyvolá svou touhu po hnízdě a „kokonovací“ ložnici, řešení se najednou stane zřejmým: stačí oddělit různé prostory pomocí zavěšené krychle: odvážná sázka, kterou nikdy neměl hotovo dříve!

po : Cyril Rheims dokázala vzdorovat gravitačním zákonům tím, že si představila další levitující místnost dokonale integrovanou se zbytkem pobytu. Šikmá konfigurace umožňuje zvýšení hlasitosti a současně podporuje cirkulaci mezi kuchyní, koupelnou, posezením a šatnou. Mladá žena může spát v odděleném prostoru od zbytku bytu a přitom si užívat výhledu ven! Další problém vyvolaný konfigurací místa: jeho tvar. Toto neobvyklé ubytování má zvláštnost, že nemá rovnoběžnou zeď, což je omezení, které musel architekt při přehodnocení prostorů vzít v úvahu. Tvar krychle tedy přirozeně respektuje linie studia, které Cyril Rheims zvýraznila řadou grafických polic. Tyto ozvěny odrážejí vícenásobné otvory, které se dobrovolně přidaly do krychle: estetický způsob větrání prostoru ložnice a zamezení „masivního“ vzhledu. Další tip: výška krychle, úmyslně upravená tak, aby její konec mohl sloužit jako stůl i kancelář. Umístěním stoličky těsně pod ni může nyní mladá žena využít tuto dvojitou funkci, kterou si pečlivě promyšlil architekt!

Světlo v koupelně


před : Koupelna, která se nachází ve výklenku v bytě, nemá klasickou obdélníkovou konfiguraci. Jeho podivné úhly, které odrážejí zbytek bytu, byly velmi špatně využity. Výsledek? Spousta zbytečného prostoru pro špatně funkční životní prostředí. V místnosti chybí také světlo a úložiště, dvě chyby, pro které bude muset Cyril Rheims najít řešení. po : Architekt věděl, jak využít výhod každého rohu místnosti díky šití na míru. Záchodová plocha nyní zahrnuje velkou sprchu, značkové umyvadlo a množství úložných prostorů, které majitel velmi oceňuje! Cyril Rheims se také rozhodl pro světlík umístěný uprostřed místnosti, který rozptyluje krásné přirozené světlo kdykoli během dne. Pokud jde o výzdobu, vybral dlaždici minerálního aspektu, aby vyvažoval převládající současný styl v koupelně.